Suurnopeuskoneistussolun investointi valmis

Muottituote Group Oy sai marraskuussa Rauman Yrittäjien Vuoden yritys 2023 -palkinnon. Hieno kunnianosoitus ei tarkoita kuitenkaan sitä, että Muottituotteella tyydyttäisiin tämän hetkiseen tilanteeseen – päinvastoin. Yhtiö kehittää toimintaansa jatkuvan parantamisen periaatteella ja isot investoinnit ovat olleet osa arkea jo vuosikymmenien ajan.

Syksyllä 2023 Muottituote sai Joensuun tehtaallaan päätökseen merkittävän laiteinvestoinnin, jossa kolme suurnopeusjyrsinkeskusta yhdistettiin yhteen kappalevaihtajarobottiin. Suurnopeuskeskuksista kaksi on Rödersin RXP 601 -koneita 5-akselisella työstöllä ja yksi Mikronin HSM800 -kone 3-akselisella työstöllä. Kyseiset koneet on yhdistetty Erowan-kappalevaihtajarobottiin. Investoinnin yhteisarvo on noin 1,5 miljoonaa euroa.

– Uusi suurnopeuskoneistussolu vie toiminnan tehokkuuden ja tarkkuuden uudelle tasolle. Vastaavia kokonaisuuksia ei löydy tämänhetkisten tietojen mukaan muotinvalmistuksessa mistään muualta Pohjoismaista, toimitusjohtaja Tero Vanninen sanoo.