Muottituote Group Oy osti Rapala VMC Oyj:n koko ruiskuvaluliiketoiminnan

Muottituote Group Oy:n toimitusjohtaja Tero Vanninen ja Rapala VMC Oyj:n konsernin johtoryhmän jäsen, uistinvalmistuksesta vastaava liiketoimintajohtaja Arto Nygren kättelevät tehdyn liiketoimintakaupan kunniaksi. Vasemmalla Muottituotteen hallituksen puheenjohtaja Jukka Nurmi ja taustalla KL-Teho Oy:n toimitusjohtaja Jukka Roikonen.

Suomalainen muottien ja ruiskuvaluosien valmistaja Muottituote Group Oy on ostanut 22.12.2023 allekirjoitetulla sopimuksella Rapala VMC -konsernin koko ruiskuvaluliiketoiminnan. Kaupassa Muottituotteelle siirtyy Rapalan tytäryhtiö KL-Teho Oy:n Korpilahdella sijaitseva kiinteistö, sekä sen ruiskuvalutoiminnot laitekantoineen ja henkilöstöineen.

– Pääsemme entisestään syventämään jo 1980-luvulla alkanutta pitkää yhteistä historiaamme Rapalan kanssa. Olemme kasvaneet viime vuosien aikana orgaanisesti ja kartoittaneet myös epäorgaanisia kasvumahdollisuuksia. Tämä liiketoimintakauppa on merkittävä osa kasvustrategiaamme ja tärkeä askel matkallamme Pohjoismaiden johtavaksi toimijaksi, Muottituote Group Oy:n toimitusjohtaja Tero Vanninen kertoo.

Rapala oli aloitteellinen osapuoli, sillä se halusi jatkajaksi jo entuudestaan tutun ja luotettavan kumppanin. Näin ollen neuvotteluja käytiin ainoastaan Muottituotteen kanssa, joka on valmistanut pääosan Rapala tuotteiden muovi- ja painevalumuoteista jo yli 40 vuoden ajan.

– Rapala haluaa omien tehtaidensa keskittyvän lopputuotteiden valmistukseen ja hankkia komponentit sopimusvalmistajilta. Muottituote pystyy keskittymään meitä paremmin oman osaamisalueensa laadun ja tehokkuuden kehittämiseen. Olen erittäin tyytyväinen nyt solmittuun liiketoimintakauppaan, Rapala VMC Oyj:n konsernin johtoryhmän jäsen, toimitusketjuista vastaava liiketoimintajohtaja Tuomas Akkanen taustoittaa.

Kaupan myötä Muottituotteen palvelu- ja tuotevalikoima sekä maantieteellinen kattavuus laajenevat. Keski-Suomessa sijaitseva tehdas tuo tärkeän lisän jo entuudestaan Raumalla ja Joensuussa toimivaan kokonaisuuteen ja tarjoaa mahdollisuuksia myös uusiin kumppanuuksiin.

Korpilahdella valmistetaan muoviosia muun muassa Rapala-vaappuihin, Peltonen-suksiin, Marttiini-puukkoihin sekä Mora-, UR- ja Strike Master-jääkairoihin. Liiketoimintakaupan yhteydessä solmittiin monivuotinen hankintasopimus, joka takaa, että Rapala ostaa vastaisuudessakin tarvittavat komponentit Muottituotteelta Rapala-konsernin tarpeisiin.

Liiketoimintakaupan yhteydessä Muottituotteen palvelukseen siirtyy noin 20 henkilöä vanhoina työntekijöinä. Tehtaan toiminta jatkuu keskeytyksettä samoilla toiminnoilla kuin aiemminkin.

– Kaikki kolme tehdastamme täydentävät toisiaan. Saamme käyttöömme uutta osaamista ja tuotantomenetelmiä, sillä nyt meillä on muoviosien ruiskuvalun lisäksi myös metallien painevalu. Fokusoimme ja kehitämme kaikkia tehtaita niiden asiakaskuntien mukaan, huomioiden jokaisen tehtaan oman DNA:n, Muottituote Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Nurmi sanoo.

Muottituote Group on Raumalla vuonna 1973 perustettu perheyritys, joka työllistää nyt tehdyn kaupan myötä yhteensä reilut 90 henkilöä. Rauman Yrittäjät ry:n palkitsi 50-vuotiaan toimijan Vuoden yritys 2023 -palkinnolla syksyllä 2023.

– Konemäärämme lähes tuplaantuu nyt kaiken kaikkiaan yli 50 ruiskuvalukoneeseen, mikä on Suomen mittakaavassa todella suuri määrä. Panostamme Korpilahden tehtaan kehitykseen ja kartoitamme uutta asiakaskuntaa riskeeraamatta yhteistyötämme Rapalan kanssa, Vanninen painottaa.

LISÄTIEDOT:

Tero Vanninen
toimitusjohtaja
040 751 7821
tero.vanninen@muottituote.fi

Jukka Nurmi
hallituksen puheenjohtaja
050 545 9969
jukka.nurmi@muottituote.fi