Pauli Laaksonen muotti- ja tuotesuunnittelijaksi

Pauli Laaksonen aloitti marraskuussa Muottituotteella suunnittelijana.

Muottituote Group vahvisti syksyllä 2023 suunnitteluosastoaan, kun Pauli Laaksonen aloitti muotti- ja tuotesuunnittelijana. Laaksonen työskenteli aiemmin Oras Oy:n palveluksessa vuodesta 1999 lähtien – ensin muottisuunnittelijana ja vuodesta 2007 eteenpäin tuotekehitysinsinöörinä.

– Työskentelin Oraksen suunnittelussa pääasiassa muovimuottien sekä osittain messinkivalutyökalujen parissa. Työhöni kuului myös pääosin kromattavien ABS-muottien hankinta omaan tuotantoon sekä tuotantoon hyväksyminen, Laaksonen kertoo.

– Tuotekehitysinsinöörinä pääpaino oli muoviosien tuotesuunnittelussa, kuten esimerkiksi suhkuissa, teknisissä muoviosissa, elektronisissa hanoissa ja muissa älykkäissä vesikalusteissa.

Laaksosella on siis laaja kokemus muun muassa simulointityökalujen käytöstä ja Moldex3D-ruiskupuristussimulointiohjelmistosta, sekä muovimateriaalien tuntemus erityisesti juomavesikontaktissa ja verkostopaineenalaisten komponenttien suunnittelussa. 

– Hän tuntee tuotekehitysprosessit ja niiden hyödyntämisen esimerkiksi prototyyppien valmistuksen, tuotteiden testauksen ja tuotantoon hyväksymisen osalta. Kyseessä on kokenut rautainen ammattilainen, jonka muotti- ja tuotesuunnitteluosaaminen saadaan nyt Muottituotteen asiakaskunnan käyttöön, Muottituote Group Oy:n toimitusjohtaja Tero Vanninen kertoo.